طراحی سایت
پیش گفتار:
تکنولوژی هر روز بیشتر از دیروز در حال پیشرفت است. تلفن همراهی که در دست داریم، کامپیوتری که از آن جهت وبگردی استفاده میکنیم و خیلی از تکنولوژی های دیگر مثالی عالی برای صحت صحبت ماست.
هر روز تعداد زیادی از مردم در سراسر دنیا سفارشات خود را از طریق اپلیکیشن ها و بسایت های مربوط به هر کسب و کار ثبت می کنند، یا در سایت های دیگر به دنبال نقد و بررسی محصولی که مورد نظرشان است می گردند و نظرات دیگران را در مورد محصول مورد نظرشان می خوانند. تقریباً تمامی کسب و کار های بزرگ حتما وب سایت دارند.
با گسترش خدمات و دید عمیق تر نسبت به کسب و کار، کسب وکار های جدید هم به داشتن وب سایت شخصی برای کسب و کار خود فکر میکنند. خیلی از صاحبین کسب و کار های بزرگ که آنها هم زمانی کسب و کار های نوپا بودند، بر این باورند که داشتن وب سایت ای که در آن شما بتوانید کسب و کار خود را به دیگران معرفی کنید، محصولات خود را به نمایش بگذارید در حالی که خدمات شما از کیفیت خوبی برخوردار است، منجر به فروش بیشتر از طریق همان وب سایت خواهد شد.
حال که بر این باوریم که یکی از نیاز های کسب و کار برای بهبود بخشیدن فروش، داشتن یک وب سایت است، خوب است در مورد اینکه وب سایت ما چه ویژگی هایی باید داشته باشد که مخاطب را به خود جذب کند.
اول از هر چیز باید این را در نظر بگیرید که کمالگرا بودن برای ساخت یک وبسایت و یا هر چیزی جز خدمات خود را کنار بگذارید. این سخن گفته ما نیست، سایمون سینک؛ یک نویسنده و سخنران انگیزشی آمریکایی-بریتانیایی بر این مهم اشاره کرده است.
Don’t wait for perfection before you start. Start somewhere so you can have something tangible you can work to perfect
چرا کسب و کار ها به وب سایت ها روی می آورند؟
اگر مایل به خرید یک محصول باشید، باید آنرا از جایی تهیه کنید. پس کلید ماشین خود را بر می دارید، ماشین را روشن می کنید، در عصر یک روز زیبا در ترافیک گیر می کنید. پس از خلاصی و نزدیک شدن به محلی که مایلید از آنجا خرید کنید دنبال جای پارک می گردید. جای پارک را پیدا می کنید و بعد می روید خرید خود را انجام می دهید که در راه برگشت و سوار ماشین شدن می بینید که جریمه هم شده اید!
این سناریو اول ممکن است برایتان اغراق آمیز باشد اما کاملا واقعی است!(تجربه شخصی خودم است☹)
اما بپردازیم به سناریو دوم:
شما صاحب یک کسب و کار هستید و پیج اینستاگرام هم دارید. نمونه کارهای خیلی عالی ای هم دارید اما فرش خیلی خوبی ندارید.
با یک مشاور کسب و کار صحبت کرده اید و به شما پیشنهاد کرده که یک وبسایت فروشگاهی برای کسب و کارتان راه بیندازید که در آن محصولاتتان را معرفی کنید، درگاه پرداخت مطمئن داشته باشد؛ نماد الکترونیکی داشته باشد و …
اما شما تمامی آن حرف ها را هزینه می دانید و بر این باورید که آن شخص به شما مشاوره ی درستی نداده است.
مایلم به این نکته توجهتان را جلب کنم که خیلی از خرید ها، رو به بر خط یا آنلاین بودن رفته اند و کسانی در آینده نه چندان دور کاملاً از این چرخه خارج می شوند که برنامه ای برای آنلاین کردن کسب و کار خود ندارند. هر لینکی که باز میکنید، سفارشی که برای خرید سوپرمارکتی می دهید، درخواست تاکسی آنلاین که می دهید و خیلی از کسب و کار های دیگر.
پس فکر می کنم وقتش رسیده که در مورد تصمیم خود مبنی بر تعلل برای ساخت وب سایت کسب و کارتان مجدداً فکر کنید.
داشتن وبسایت چه فایده ای برای کسب و کار دارد؟
با توجه به اینکه هر کسب و کار مدل اجرایی خود را دارد مایلم در این مسئله نمونه لباس فروشی را مثال بزنم.
شما یک وبسایت دارید که در آن یک سری لباس، شال، روسری یا هر چیز دیگری میفروشید. این امکان برای مخاطب شما هست که در هر ساعت ای از شبانه روز کالای مد نظر خود را انتخاب کند و در سبد خرید خود قرار دهد.
اگر در نظر بگیریم که شما هیچ وبسایت ای برای فروش محصولات خود ندارید و فقط بر روی پلتفرم اینستاگرام مشغول به فروش محصولات خود هستید، آن وقت مخاطب شما از موجودی محصولاتتان اطلاعی ندارد، پس نمیتواند انتخاب خود را قطعی کند و باید منتظر پاسخ شما باشد. اینگونه شما زمان را از دست می دهید.
اگر شما در کسب و کار خود از پلتفرم های واسط استفاده میکنید این اصلاً اشکالی ندارد! اما در نظر بگیرید که کمیسیون هر کدام از اپلیکیشن ها و قراردادی که با شما میبندند متفاوت است و قوانین شان متفاوت.
شما با داشتن وبسایت برای کسب و کار خود میتوانید بدون واسطه و به آسانی محصولات خود را به مخاطبانتان نمایش دهید، در مورد کالاها و خدماتتان توضیح دهید و به طور کلی بدون هیچ دردسری محصولات خود را نمایش دهید و به فروش برسانید.
اگر کسب و کار شما مربوط به کافه و رستوران است، و هنوز هم مایل به هزینه برای کسب و کار خود نیستید و فقط میخواهید منو خود را به صورت آنلاین به نمایش بگذارید، خدمت جدید همراد کاملا مناسب شماست.
منو آنلاین “راد منو” برای کسب و کار هایی مثل کافه و رستوران لازم است. قابلیت شخصی سازی منو، قابلیت اضافه کردن عکس و توضیحات برای هر آیتم و … از حداقل امکانات این خدمت جدید کانون تبلیغاتی همراد است که به زودی در نوشته ای مجزا به آن خواهیم پرداخت.
در ساخت یک وبسایت باید به چه نکاتی توجه کرد؟
اولین چیزی که در ساخت یک وبسایت فروشگاهی باید به آن توجه زیادی کرد، ظاهر آن است.
کاربر وقتی وارد وبسایت شما شد نباید گیج شود، کاملا برعکس، یک وبسایت فروشگاهی خوب سایتی است که دسته بندی درستی داشته باشد و همچنین وضعیت کالاها و همچنین توضیحات آن کامل باشد.
در نظر بگیرید که سایت سفارش آنلاین غذا دارید. در آن حتما باید آدرس شما باشد؛ مخاطب شما باید بداند شما دقیقا کجا هستید.
در این مثال باید کاربر شما بداند که شما چه دسته بندی ای از غذا ها را به مشتریانتان می فروشید، درهر کدام از غذاهای منوی شما از چه موادی استفاده می شود و به عنوان توضیحات بیشتر مثلا کالری هر غذا تقریباً چقدر است.
پس مثلا اگر برگر میفروشید باید در قسمت توضیحات بنویسید که گوشت هر کدام از برگرهای شما چند گرم هستند، در برگر شما آیا کاهو و خیارشو و گوچه و پیاز هست یا نه و خیلی نکات دیگر.
توجه کنید که سادگی خیلی مهم است، یعنی کاربر نباید خیلی توضیحات زیادی ببیند و همچنین نباید هیچ توضیحاتی نبیند.
یا مثلا اگر صاحب کسب و کار فروش موبایل هستید باید موجودی خود را به صورت لحظه ای چک کنید و در توضیحات به صورت شفاف در مورد همه نکات توضیح دهید.
داشتن درگاه پرداخت برای وب سایت های فروشگاهی یکی از نیاز های اساسی ای است که باید در حین ساخت وبسایت به آن حتما توجه کرد.
آیا همه چیز در این نقطه به پایان می رسد؟
هم بله و هم خیر.
اگر سایت شما دارای وبلاگ است که مقالات خود را در آن می گذارید خیر در غیر این صورت تقریبا بله.
تبلیغات درست بر بستر وب و همچنین سئوی درست راه گشاست.
با چه زبانی و بر چه بستری بهتر است سایت خود را بنا کنم؟
با وجود تعداد زیادی از زبان های برنامه نویسی، انتخاب خیلی سخت می شود، اما نگران نباشید! به هدف اولیه خود فکر کنید؛ داشتن یک بستر آنلاین برای فروش محصولات و خدمات.
سایت ها را می شود بر بستر وردپرس بنا کرد و میشود بیشتر هزینه کرد و وبسایت شخصی سازی شده ی دیگری ساخت.
این کاملا به هدف شما بستگی دارد
سایت اینستاگرام از بستر فریمورک جنگو استفاده میکند و سایت همراد فعلاً بر بستر ورد پرس است، به این معنی که برای ساخت یک وبسایت و بستر اینترنتی باید هدف داشت. ما هدفمان از داشتن سایت، اینستاگرام بودن نیست! پس سایتی را برای خود ساخته ایم که نیازهایمان را رفع کند و هر زمان که احساس نیاز جدیدی کردیم که در بستر فعلی ممکن نیست ، بستر را عوض می کنیم.
ساخت وبسایت و خدمات همراد